Pre Pata sa sezóna prakticky skončila, roztrhol si stehenný sval

05.04.2012 Celý región

Miláno 5. apríla (TASR) - Pre brazílskeho futbalistu Pata sa sezóna asi už skončila. Útočníka talianskeho AC Miláno odstavilo roztrhnutie svalu na ľavej stehne, ktoré utrpel pri prehre 1:3 v odvetnom štvrťfinálovom stretnutí Ligy majstrov s FC Barcelona.

Štvrtkové vyšetrenie odhalilo rozsah zranenia. Podľa informácií z tábora Milánčanov Pata čaká o dva týždne ďalšia návšteva špecialistu, ale nádeje na skorý návrat 22-ročného hráča si vraj netreba robiť.

Pata už niekoľko mesiacov sužujú svalové zranenia. Najnovší úraz je už jeho 14. zranením v priebehu dvoch rokov. Od januára 2010 vynechal Pato z týchto dôvodov už 53 duelov. Ešte v marci pritom absolvoval aj konzultácie u amerického špecialistu, no už po štrnástich minútach na trávniku po mesačnej pauze sa musel nechať vystriedať.

Tréner Massimiliano Allegri sa preto bude musieť bez neho zaobísť aj v boji o taliansky titul s Juventusom Turín. Obhajcovia majstrovského primátu majú osem kôl pred koncom Serie A dvojbodový náskok pred rekordným šampiónom z Juventusu.

Informovala agentúra DPA.
 

Vyberte región